Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2022 14:23

Росіяни придумали, як відправляти своїх туристів за кордон в обхід санкцій

Росіяни придумали, як відправляти своїх туристів за кордон в обхід санкцій
Росіяни на своїх літаках літатимуть у Єгипет, Ізраїль, Казахстан, Туреччину, Вірменію та Узбекистан. Квитки вже у продажу. Фото: pixabay.com

Туристам у РФ, щоб потрапити на закордонні курорти, доведеться вилітати з Сочі. Тому їхні власні літаки не розраховані на дальні перельоти і щоб якось дістатися на закордонні курорти у Росії вирішили відкрити ще один аерохаб.

Про це повідомляє avianews.com.

Російська компанія "Аерофлот" знайшла вихід, як літати за кордон після введення заборони на використання іноземних літаків і польотів через повітряний простір Європи.

Щоб була можливість подолати великі відстані за запланованими рейсами на додаток до основної бази в московському аеропорту Шереметьєво збираються відкрити ще одну – в Сочі. Звідти літатимуть у Єгипет, Ізраїль, Казахстан, Туреччину, Вірменію та Узбекистан. Рейси виконуватиме дочірня компанія "Аерофлоту" - "Росія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна вийде з війни вдвічі сильнішою. А в Росії буде або зміна режиму, або вона розвалиться " - ексміністр оборони Грузії

Літати туристи будуть на літаках російського виробництва "Сухой Суперджет 100". Це близькомагістральний вузькофюзеляжний пасажирський літак, який може перевозити від 87 до 108 пасажирів на відстань 3050 або 4600 км. Це розробка колишньої російської компанії "Цивільні літаки Сухого" за участю іноземних компаній.

Відзначається, що дальності цих літаків не достатньо для прямих польотів з Москви за кордон. З цієї причини новий транспортний вузол буде в Сочі. Продажі квитків вже відкриті.
Поки невідомо, скільки часу зможуть літати Суперджети без поломок, відзначають у виданні. Більше половини деталей до цих літаків надходили з-за кордону. А санкції США і Євросоюзу включають заборону на передачу в РФ запчастин для авіатехніки.

Компанія "Аерофлот" замовила 150 літаків "Сухой Суперджет 100" – але всі отримані авіалайнери передали в "Росію". Використання західних лайнерів Boeing і Airbus виявилося більш ефективним.

Після початку бойових дій Росії в Україні європейські країни закрили повітряний простір для російських літаків. У результаті небо для Росії закрили всі країни Європейського союзу, США, а також Швейцарія, Албанія, Північна Македонія, Ісландія та Канада.

За межами Росії через санкції було заарештовано 78 літаків російських авіакомпаній із наявних 1367. Вони знаходяться у лізингу. РФ відмовилася повертати їх власникам.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни придумали, як відправляти своїх туристів за кордон в обхід санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути