субота, 24 квітня 2021 11:04

Росіян звільнять із посольств країн цивілізованого світу

Росіян звільнять із посольств країн цивілізованого світу
Агентів Путіна висилають кілька країн Європи. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який обмежує можливість найму на роботу громадян РФ у дипломатичні місії "недружніх держав".

Відповідний указ опублікований на сайті Кремля.

Список недружніх держав визначатиме уряд РФ. У нього точно увійдуть США і низка країн Європи, які висилали російських дипломатів і вводили санкції.

Указ Путіна дозволяє уряду визначати, скільки людей, які не мають громадянства роботодавця, можуть працювати в його дипломатичних представництвах на території РФ. При цьому він не поширюється на акредитованих дипломатів.

Багато іноземних посольств і консульств у Росії часто винаймають серед росіян технічний персонал, щоби не займати квоту дипломатичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обмежила для іноземних кораблів прохід у Чорному морі

15 квітня в Білому домі офіційно оголосили, що запроваджують нові санкції проти російських компаній та осіб, а також висилають зі США 10 дипломатів. Міністерство фінансів США опублікувало три окремі новини про запровадження санкцій. Вони стосуються кібератак на американські установи, окупації Криму та втручання у вибори у США. 18 квітня уряд Чехії звинуватив російське ГРУ в організації вибуху на складі боєприпасів у Врбетіце у 2014 році. Після цього країна оголосила про висилку 70 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Росіян звільнять із посольств країн цивілізованого світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути