вівторок, 06 червня 2017 15:30

Росія заблокувала третину внесків до Ради Європи та висунула ультиматум

Росія заблокувала третину внесків до Ради Європи та висунула ультиматум
Росія заблокувала €11 млн внесків у Раду Європи. Фото: Газета.ру

Росія заблокувала переказ третини внеску в бюджет Ради Європи. Це €11 млн. Рішення прийняли через тривалу неучасть російської делегації в діяльності Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Росія позбавлена там права голосу.

Про відновлення розміру внеску може йтися лише тоді, коли відновиться робота російської делегації. Про це заявив глава комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, інформує ТАРС.

"Ми продовжуємо розраховувати, що конструктивна співпраця на майданчику ПАРЄ відновиться. Тоді ми повернемося до питання про відновлення цифр нашого внеску", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська делегація в ПАРЄ зірвала план Росії щодо зняття міжнародних санкцій

За словами Слуцького, "Росія давно попереджала: якщо нормальну роботу з делегацією РФ не відновлять на майданчику Парламентської асамблеї, вона може скоротити свій внесок до Ради Європи пропорційно коштам, які йдуть на роботу ПАРЄ". "У цьому випадку ми де-факто виходимо з числа основних платників Ради Європи", - уточнив глава комітету.

Саме так і сталося, наголосив посадовець. "Наша відсутність на майданчику РЄ набула затяжного характеру... Усе це спонукало нас прийняти абсолютно виправдане рішення про скорочення внеску Росії в РЄ, що і буде найближчим часом втілено в життя", - резюмував глава комітету.

Росія – один з основних платників до бюджету Ради Європи разом з Францією, Великою Британією, Німеччиною, Італією і Туреччиною. З 2014 року Росію позбавили основних повноважень в ПАРЄ через розв'язану агресію проти України. Представники РФ не можуть також працювати в керівних структурах Асамблеї і брати участь у спостереженні за виборами.

Зараз ви читаєте новину «Росія заблокувала третину внесків до Ради Європи та висунула ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути