Ексклюзиви
неділя, 08 жовтня 2023 22:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія віками грала на протиріччях, стравлювала країни і народи" - колишній міністр закордонних справ України

"Росія віками грала на протиріччях, стравлювала країни і народи" - колишній міністр закордонних справ України
Президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда в Луцьку 9 липня цього року спільно шанували жертв Волинської трагедії. Дипломат Володимир Огризко вважає, що Росія роками стравлювала країни та народи / East News

Росія грає на протиріччях сусідніх країн і народів, і в цьому завжди була стратегія поведінки Москви. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів колишній глава українського МЗС і дипломат Володимир Огризко.

"Росія на тому й жила, живе та буде жити, її зовнішня політика, щоб грати на протиріччях, стравлювати країни і народи. Класична технологія, яку з далеких віків використовує Москва. Увесь простір колишнього СРСР – свідчення цього. Він цілком став полем для конфліктів Москви. А потім під фальшивим гаслом росіяни вдають миротворців, посередників, фактично керують процесом. Контрольований хаос", - каже дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інколи Офіс президента шкодить міжнародній політиці" - Володимир Огризко

Також Володимир Огризко наводить приклади кривавих кордонів російських впливів.

"Візьміть приклади з Придністров'ям у Молдові, Нагірним Карабахом у Вірменії та Азербайджані, який Баку зараз вирішив. Гляньте, що діється в грузинських регіонах Абхазії та Південній Осетії. Потім війна на Донбасі та анексія Криму. Аж до повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Це все свідчення, що Росія дуже добре розуміє, як треба маніпулювати та використовувати протиріччя. Як потрібно спочатку створювати умови для кризи, а потім нею управляти. Це їхня постійна тактика", - каже колишній глава українського МЗС.

Контррозвідка СБУ провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої вивела з території невизнаного Придністров'я і затримала на Одещині агента ФСБ. Він отримав вороже завдання - створити власну агентурну мережу на півдні України.

Зараз ви читаєте новину «"Росія віками грала на протиріччях, стравлювала країни і народи" - колишній міністр закордонних справ України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути