середа, 15 червня 2016 19:18

"Росія ставатиме агресивнішою" - екс-депутат Держдуми

"Росія ставатиме агресивнішою" - екс-депутат Держдуми
izvestia.ru

Агресивність зовнішньої політики Кремля з кожним роком посилюватиметься, доки не призведе до масштабної війсково-політичної катастрофи для Росії.

Таку думку висловив екс-депутат російської Державної думи Ілля Пономарьов, відповідаючи на питання корреспондента Gazeta.ua під час прес-конференції.

"На жаль, агресивність Росії тільки зростатиме. І це - питання не раціонального вибору, а логіки режиму. Один раз ставши на цей шлях, більше не можна знижувати градус напруженості, бо це неодмінно відобразиться на рейтингах влади. Ставки доводиться увесь час підвищувати. Питання тільки у швидкості процесу. І чим гіршою є ситуація в економіці Росії, тим сильніше треба підвищувати градус зовнішньополітичного протистояння".

Проте, на думку колишнього російського політика, Україні навряд чи варто очікувати на широкомасштабний наступ Росії на Донбасі.

"Зараз Кремль зацікавлений в скасуванні міжнародних санкцій, тому теперішнє загострення ситуації на Донбасі імовірно є ініціативою не Москви, а так званих республік. Однак, спроби дестабілізувати ситуацію та повалити нинішню владу в Україні, поза всяким сумнівом, триватимуть".

У найближчому майбутньому Кремль продовжить експансіоністську політику в світі, вважає Пономарьов.

"Країни Балтії перебувають у зоні ризику втручання в їхні внутрішні справи, як і меншою мірою - Білорусь із Казахстаном".

Очільники російського режиму розраховують на бездіяльність провідних країн НАТО в Європі в разі нападу на балтійські країни, зазначає екс-депутат Держдуми.

"В Кремлі є калькуляції, що Німеччина не погодить застосування 5-ї статті статуту НАТО (яка наголошує, що напад на одного члена альянсу є агресією проти всіх країн блоку. - Gazeta.ua) щодо країн Балтії. Особливо, якщо агресія буде не фронтальним військовим наступом, а операцією спецслужб. А незастосування 5-ї статті в умовах прямої воєнної агресії проти країни-члена альянсу означатиме кінець НАТО. І Путін зможе сказати, що переміг НАТО. Це матиме велике значення для президентських виборів 2018 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений депутат РФ, який не підтримав анексію Криму, планує працювати в Україні

Нагадаємо, Ілля Пономарьов - єдиний із депутатів Державної думи, який 20 травня 2014 року проголосував проти анексії Криму. 10 червня Держдума позбавила його депутатського мандату.

Зараз ви читаєте новину «"Росія ставатиме агресивнішою" - екс-депутат Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути