Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 10:00

Росія погрожує покарати понад 150 тис. українських нелегалів

Росія погрожує покарати понад 150 тис. українських нелегалів
Українських нелегалів з Росії можуть депортувати вже найближчим часом. Фото: kp.ua

Громадяни країн СНД, які незаконно перебувають у Росії, мають виїхати з країни до 15 червня, інакше Москва їх покарає та закриє кордони.

Про це на засіданні Міжпарламентської асамблеї СНД заявив перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовий, пише РБК.

"Якщо ми з вами цю чисельність до 15 червня не приберемо, як того передбачає указ президента, ці люди будуть піддані покаранню аж до видворення і закриття кордонів. Мені б хотілося, щоб ви в своїх державах за допомогою роботи із засобами масової інформації, блогерами провели агітаційну роботу", - сказав він.

Під час доповід Горовий показав слайд зі статистичними даними російського МВС та повідомив, що в Росії перебуває понад 1 млн нелегалів, з них 152 тис. - українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали депортацію жителів Західної України

Загалом найбільше нелегальних мігрантів у РФ з Узбекистану (понад 332 тис.), Таджикистану (247 тис.), Азербайджану (120 тис.), Киргизстану (115 тис.), Вірменії (61 тис.), Молдови (56 тис.) та Казахстану (49 тис.).

Роботи не мають близько 1,6 млн українців. За даними Державної служби статистики, в четвертому кварталі минулого року показник безробіття серед людей працездатного віку становив 10,1%. Українці вирішують проблему з працевлаштуванням переважно самостійно. Їдуть на заробітки за кордон, незважаючи на карантин і складнощі, які виникають під час перетину кордону.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує покарати понад 150 тис. українських нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути