середа, 11 січня 2023 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обмежила військовозобов'язаним виїзд із країни ‒ ГУР

Росія обмежила військовозобов'язаним виїзд із країни ‒ ГУР
РФ обмежила виїзд з країни військовозобов'язаним та обмежено придатним до служби. Фото: ГУР

З 9 січня в Росії обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема й обмежено придатним до служби чоловікам.

Відповідний наказ російська ФСБ надіслала до всіх прикордонних управлінь країни (в РФ прикордонники знаходяться в структурі ФСБ), повідомило 11 січня Головне управління розвідки Міноборони України.

"Прикордонним управлінням ФСБ РФ наказано забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадян, які мають висновок про готовність до воєнної служби з категорій "А", "Б" і "В". Для виїзду зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду в усіх пунктах пропуску на всіх напрямках", ‒ йдеться у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка дізналася про мобілізацію в Росії

При цьому, як випливає з тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії "В", тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, які відносяться до цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

"Раніше вже повідомляли про підготовку в РФ нової хвилі мобілізації. Головний акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку "поповнення" знадобиться близько двох місяців", ‒ звітує ГУР.

Військових РФ, у яких добіг кінця строк служби в Україні, не пропускають на кордоні додому. Чоловіки з Башкірїї жаліються, що їх затримали на кордоні і не пускають в Росію. До пункту пропуску їхали на таксі, у зворотному напрямку знайшли тільки трактор.

Зараз ви читаєте новину «Росія обмежила військовозобов'язаним виїзд із країни ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути