середа, 29 січня 2020 13:21

Росія намірилася спростити видавання паспортів українцям і білорусам

Росія намірилася спростити видавання паспортів українцям і білорусам
Росіяни спростять процедуру отримання паспорту для українців та білорусів. Фото: pixabay.com

Для жителів Білорусі і України планують спростити процедуру отримання російського громадянства - скасують співбесіду з російської мови.

Про це з посиланням на начальницю головного управління з питань міграції МВС РФ Валентину Казакову повідомляє агентство Інтерфакс-захід.

"Уже розроблено законопроєкти, які дадуть змогу спростити процедуру набуття громадянства нашим найближчим сусідам - ​​громадянам Білорусі, громадянам України, яких ми пропонуємо звільнити від проходження співбесіди на визнання носіями російської мови", - сказала Казакова журналістам на пресконференції.

Вона додала, що для громадян цих двох держав, а також Казахстану і Молдови передбачено можливість отримання громадянства РФ після отримання посвідки на проживання.

"Чим простіше іноземному громадянину буде оформити документи, тим менше буде негативних явищ у вигляді організації незаконної міграції", - повідомила Казакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на Донбасі видає свої паспорти дітям-сиротам

Вона зазначила, що 2019 року міністерство розробило й видало близько 80 нормативно-правових актів, не рахуючи наказів МВС, які "були пов'язані з регулюванням міграційного законодавства та його вдосконаленням".

Військова контррозвідка СБУ завадила працевлаштуванню до Міністерства оборони кримчанки з російським громадянством та зв'язками зі спецслужбами країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Росія намірилася спростити видавання паспортів українцям і білорусам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути