Ексклюзиви
неділя, 08 вересня 2024 08:53

Росія намагається більш витончено втручатися в американські вибори - ЗМІ

Росія намагається більш витончено втручатися в американські вибори - ЗМІ
Росія намагається копіювати американські голоси. Фото: Pexels

Росія намагається вплинути на президентські вибори у США.

Її методи є більш просунутими, ніж раніше. The Washington Post написав про це із посиланням на високопосадовця Офісу директора національної розвідки США (ODNI).

Представник ODNI сказав, що діяльність Росії "є більш витонченою, ніж під час попередніх виборчих циклів".

"Росія використовує справжні американські голоси для відмивання російської урядової пропаганди та поширення наративів, що розколюють суспільство, через соціальні мережі, а також на фейкових вебсайтах, які видають себе за легітимні американські медіаорганізації", - йдеться у повідомленні.

Пропаганда націлилась на штати, що вагаються. Росіяни використовують штучний інтелект, щоб швидше і переконливіше створювати фейковий контент для формування результату на користь республіканця Дональда Трампа. Також вони наймають фірми з надання впливу, які використовують маркетинг, зв'язки з громадськістю та інші знання, щоб ускладнити встановлення авторства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що українська влада приховує справжні втрати на війні проти РФ

"Це відповідає ширшим зовнішньополітичним цілям Москви, спрямованим на послаблення Сполучених Штатів і підрив підтримки Вашингтоном України", - сказав представник ODNI.

Він наголосив, що росіяни досить сильні і досвідчені у здійсненні такого роду діяльності. Вони ведуть масштабну пропагандистську роботу.

"Американці більш схильні вірити думкам інших американців, ніж контенту з явними ознаками іноземної пропаганди. Отже, ми бачимо, що вони покладаються на свідомих і несвідомих американців, які поширюють, просувають і підвищують довіру до наративів, що слугують інтересам цих іноземних суб'єктів", - пояснив урядовець.

Але у розвідувальному співтоваристві США також зросло розуміння цих процесів і вони можуть протидіяти їм.

21 серпня Камалу Гарріс офіційно затвердили кандидаткою у президенти США від Демократичної партії. Це відбулося на другий день з'їзду Демократичної партії у Чикаго.

Дональд Трамп заявив, що досяг домовленості про участь у дебатах з Гарріс, вони мають відбутися 10 вересня.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається більш витончено втручатися в американські вибори - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути