неділя, 03 березня 2019 01:19

Росія готова домовлятися із США щодо Венесуели

Росія готова домовлятися із США щодо Венесуели
У Венесуелі опозиція бойкотувала вибори президента. Фото: Прямий

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров телефоном повідомив главі Держдепу США Майку Помпео про готовність до запропонованих Вашингтоном двосторонніх консультацій щодо кризи у Венесуелі.

"Підбурювання і деструктивний зовнішній вплив, та ще й під лицемірним приводом надання гуманітарної допомоги, не мають нічого спільного з демократичним процесом. У зв'язку з пропозицією Вашингтона про проведення двосторонніх консультацій з венесуельської тематики зазначено, що ми до цього готові, але необхідно неухильно керуватися принципами Статуту ООН, оскільки тільки венесуельці вправі визначати своє майбутнє", - повідомляє прес-служба МЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін засудив насильство на кордонах Венесуели

Раніше уряд США оголосив про введення санкцій проти шести високопоставлених керівників Нацгвардії та поліції Венесуели, які продовжують виконувати злочинні накази режиму президента Ніколаса Мадуро.

Обмеження США введені після того, як силові відомства режиму Мадуро заблокували доступ міжнародної гуманітарної допомоги до Венесуели.

Сутички на кордоні, під час яких лояльні до Мадуро Національна гвардія та нерегулярні загони прихильників застосували зброю проти прихильників Гуайдо, завершилися загибеллю п'ятьох людей.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова домовлятися із США щодо Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути