пʼятниця, 28 квітня 2017 15:35

Російському блогеру світить 3,5 роки тюрми за анекдот про патріарха Кирила

Російському блогеру світить 3,5 роки тюрми за анекдот про патріарха Кирила
Руслан Соколовський ловить покемонів у храмі. Фото: скріншот з відео

У Росії судять блогера Руслана Соколовського. Поширені ним відеоролики і лови покемонів у храмі ображають почуття вірян, вважає слідство.

Прокурор просить для Соколовського 3,5 роки колонії загального режиму. Пояснює це тим, що "інакше він не виправиться й відчуватиме безкарність". На її думку, над обвинуваченим потрібен серйозний контроль. Про це повідомляє "Дождь".

Адвокат Соколовського наполягає на повній невинуватості підопічного. Каже, обвинувачення не змогло довести його провину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський священик закликає вбивати ворогів "во ім'я Путіна"

Соколовського заарештували у вересні минулого року після того, як він опублікував відео з ловом покемонів у Храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі. У кількох інших роликах блогер, не добираючи виразів, критикував Російську православну церкву і патріарха Кирила.

У своєму останньому слові Соколовський розповів, що здивований словами прокурора: "В шоці, що звинувачення попросило 3,5 роки колонії загального режиму. Я вже встиг побувати в СІЗО, провів там 3 місяці, це всього лише передпокої пекла. Там я вже встиг схуднути на 10 кг, встиг побувати на суїцидному обліку. Я в курсі, що собою являють табори загального режиму".

Соколовський заявив, що не вважає себе винним. "Я не порушив нічиїх прав і свобод на віросповідання, тому що я не заважав сповідувати ту віру, яку вони воліють сповідувати", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відзначив патріарха Кирила орденом

"Експерти писали в експертизах, що саме заперечення Бога є злочином, що для мене дивно. У моєму випадку немає жертв, потерпілих, мій злочин не насильницький. Я не екстреміст. Може, я й ідіот, але точно не екстреміст", - сказав Соколовський.

"Як сказали експерти, моя вина полягає не в тому, що я заперечував Бога, а в тому, що заперечував Бога, використовуючи мат. Я не розумію, чому мат є екстремізмом. Мене хочуть посадити на 3,5 роки за те, що я розповів матірний анекдот про православ'я і патріарха Кирила. Для мене це дикість та варварство", - додав він.

Вирок Соколовському оголосять 11 травня.

У російському Ставрополі накинулися на блогера Іллю Варламова. Облили зеленкою і побили. Інцидент стався на очах поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Російському блогеру світить 3,5 роки тюрми за анекдот про патріарха Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути