вівторок, 19 лютого 2019 13:39

Російським військовим заборонили смартфони

Російським військовим заборонили смартфони
Російським військовим заборонили смартфони. ФОТО: Depositphotos

Російська Держдума заборонила військовим мати гаджети і розповідати про свою службу.

Поправки в закон "Про статус військовослужбовців" прийняли у третьому, остаточному читанні. За нього проголосували 408 депутатів. Жоден не виступив проти, пише Meduza.

Ідеться про телефони та будь-які інші пристрої для запису і зберігання інформації з підключенням до інтернету та геолокацією: смартфони, планшети, навігатори, відеореєстратори, фітнес-браслети і трекери, повідомив ТАСС.

"Звичайні кнопкові телефони без фотокамери не будуть заборонені", - підтвердив перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов.

Також військовим заборонено розповідати журналістам і писати в мережі про особливості служби та про колишніх товаришів по службі і їх родичів.

В РФ кажуть, обмеження стосуватиметься тільки періоду виконання окремих обов'язків військової служби, наприклад, при веденні бойових дій, під час бойового чергування, при знаходженні на території військової частини тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до масштабної війни - Швеція

На думку правозахисників, прийняття цього закону, яке торкнеться і солдат-строковиків, може призвести до підвищення рівня "дідівщини" в російській армії, передає "Радіо Свобода".

Завдяки соцмережам вдавалося отримати прямі або непрямі підтвердження перебування російських військовослужбовців з 2014 року в Україні, а з 2015 року – в Сирії. Журналісти також використовували дані з соцмереж, щоб підтвердити російське походження комплексу "Бук", яким збили малайзійський Boeing над Донбасом у 2014 році, а також факти російських бомбардувань цивільних об'єктів в Сирії.

Держдума Росії в першому читанні прийняла законопроект про ізоляцію російського сегменту Інтернету.

Зараз ви читаєте новину «Російським військовим заборонили смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути