середа, 29 березня 2017 09:56

Російський режисер на врученні премії гостро висловився про путінський режим

Російський режисер на врученні премії гостро висловився про путінський режим
Сокуров отримав премію в номінації "Честь і гідність". Фото: twitter.com

Під час вручення премії "Ніка" російський кінорежисер і сценарист Олександр Сокуров висловився за звільнення українського політв'язня Олега Сенцова і проти силового придушення протестів у Росії.

Відповідне відео опублікували на сторінці "Остров Сокурова" у Facebook.

"Сьогодні я хочу сказати, що чекаю на рішення від президента, відповіді на питання, яке ми обговорювали – звільнення Олега Сенцова. І президент сказав, що думатиме над цією проблемою.

Як і багато хто з вас, я у неділю дивився, що відбувалося в країні. І мені здається, що держава робить велику помилку, коли поводиться настільки фамільярно з молодими людьми: зі школярами та студентами.

Хочу звернутися до наших чоловіків-депутатів – давайте приймемо закон, який забороняє торкатися до жінок і дівчат, які беруть участь у громадських акціях. Ви бачили, що було в неділю, як за руки, за ноги хапали дівчат, школярок і тягли кудись. Грубо. Це було насильство. Вони (молодь. - Ред.) нарешті зрозуміли, що в країні відбувається", - заявив Сокуров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилась гра, де ЗМОПівці катають Медведєва на лижах

У неділю, 26 березня, по всій Росії пройшли антикорупційні мітинги під гаслом #ДимонОтветит. Акціям передувала публікація розслідування фонду Олексія Навального, в якій розповіли про багатства прем'єра Дмитра Медведєва.

Силовики затримали понад 1000 мітингувальників. Зокрема, усіх співробітників фонду Навального та самого опозиціонера. Його оштрафували на 20 тис. рублів ($350) і присудили 15 діб адміністративного арешту.

Зараз ви читаєте новину «Російський режисер на врученні премії гостро висловився про путінський режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути