Ексклюзиви
субота, 15 липня 2023 11:29

Російські військові обурені звільненням генерала Попова ‒ ISW

Російські військові обурені звільненням генерала Попова ‒ ISW
В Інституті вивчення війни проаналізували реакцію російських військових на звільнення генерала Івана Попова. Фото: suspilne.media

Звільнення в РФ генерал-майора Івана Попова обурило російських військових.

Так, військові блогери РФ стверджують, що військове командування згубно приховує думку командирів про ситуацію на фронті. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Один з російський воєнкорів писав, що звільнення командувача 58-ї загальновійськової армії ілюструє серйозну проблему для російського військового та цивільного керівництва. Він також звинуватив останнє в тому, що воно регулярно приховує та ігнорує повідомлення з передової, а також не здатне належним чином мобілізувати оборонно-промисловий комплекс Росії для військових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усунення російського генерала Попова стало примітним ‒ британська розвідка

Окрім того, воєнкори РФ стверджують, що російські еліти та бізнесмени мають угоди з військовим командуванням, що обмежують військові дії агресора, щоб уникнути шкоди економічним інтересам.

Він навів приклад, коли російським військам було відмовлено у дозволі напасти на місто, аби зберегти промисловість заводу, що належить російському бізнесмену.

Аналітики також звертають увагу на те, що російська система командування в Україні продовжує деградувати і що ситуація "починає кипіти".

"Звільнення Попова виявило новий рівень занепокоєння щодо динаміки фракцій і деградації командних структур у російських військових після повстання "вагнерівців" 24 червня. Ймовірно, це стане причиною "невралгії" в російському інформаційному просторі в осяжному майбутньому", – зазначили в ISW.

Міністерство оборони Росії звинуватило високопоставленого російського генерала, командувача російськими військами в Україні Івана Попова у зраді.

Він визнав проблеми та втрати РФ на Запорізькому напрямку. Через декілька днів росіянина звільнили з посади.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові обурені звільненням генерала Попова ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути