пʼятниця, 18 грудня 2020 07:56

Російські силовики допомагатимуть білоруським у розгоні демонстрантів

Російські силовики допомагатимуть білоруським у розгоні демонстрантів
Правоохоронці сусідніх країн спільно працюватимуть у сфері обігу зброї, охорони особливо важливих і режимних об'єктів та забезпеченні заходів силової підтримки. Фото: Reuters

МВС Білорусі та Росгвардія заключили угоду про співробітництво з охорони громадського порядку та безпеки.

Силовики обох країн мають намір спільно боротися з екстремізмом і тероризмом, повідомили на білоруському правовому порталі.

Правоохоронці сусідніх країн спільно працюватимуть у сфері обігу зброї, охорони особливо важливих і режимних об'єктів та забезпеченні заходів силової підтримки з протидії злочинності.

І хоча зазначено, що робота буде проводитися у вигляді консультацій, семінарів, конференцій та підготовці кадрів, а також проведенні спільних навчань, у документі також зазначено, що силовики РФ і Білорусі зможуть налагодити інші "взаємоприйнятні форми співробітництва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники назвали кількість затриманих у Білорусі

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошено чинного главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цей пост із 1994 року. Під час Маршу народного звинувачення 13 грудня в Білорусі затримали понад 100 осіб.

Підконтрольний самопроголошеному президенту Республіки Білорусь Олександру Лукашенку парламент розробляє закон про "неприпустиміть героїзації нацизму". Влада не приховує, що документ передбачатиме відповідальність де-юре за заборонений де-факто національний прапор, який став головним символом антипрезидентських протестів.

Зараз ви читаєте новину «Російські силовики допомагатимуть білоруським у розгоні демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути