середа, 07 липня 2021 02:44

Російські хакери зламали сервери Республіканської партії США - ЗМІ

Російські хакери зламали сервери Республіканської партії США - ЗМІ
Хакери продовжують атаки на сервери по всьому світу. Фото: Reuters

Хакери, пов'язані з російським урядом, зламали комп'ютерні системи Національного комітету Республіканської партії (RNC) США.

Кібератаку на сервери Нацкомітету Республіканської партії, здійснили учасники угруповання APT 29 або Cozy Bear, яке вважають пов'язаним зі службою зовнішньої розвідки Росії, з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією, повідомляє Bloomberg.

Це угрупування також пов'язували з атакою на Національний комітет Демократичної партії у 2016 році та зі зломом програмного забезпечення SolarWinds компанії Microsoft, який у компанії назвали "найбільшою у світі" хакерською атакою.

"Microsoft повідомила нам, що один із наших провайдерів, Synnex, міг бути викритий. Немає ознак того, RNC зламали або якусь інформацію було викрадено. Ми розслідуємо справу і повідомили про це Департамент національної безпеки та ФБР", ㅡ сказав речник Нацкомітету республіканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пригрозив РФ через масштабну хакерську атаку на США

Це сталося минулого тижня, приблизно в той час, коли пов'язане з Росією хакерське угруповання здійснило кібератаку на компанію-розробника програмного забезпечення Kaseya. Доступ до даних підприємств кіберзлочинці дістали через програму VSA. Вона автоматизує встановлення програмного забезпечення та оновлень безпеки, також керує резервним копіюванням та іншими робочими IT-процесами компаній.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери зламали сервери Республіканської партії США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути