неділя, 21 травня 2017 10:49

Російські хакери впливають на суспільну думку із соцмереж - розвідка США

Російські хакери впливають на суспільну думку із соцмереж - розвідка США
Російські хакери оголосили війну демократичному світу. Фото FB

Вплив російських хакерів на вибори в США виявився тільки вершиною айсбергу. Американська розвідка опублікувала звіт, на якому розповіли вплив Росії на політичну еліту всього світу.

"Розвідка мала інформацію, що Росія використає Клінтон і хоче вплинути на вибори. Про це повідомив агент російської розвідки під час розмови. ЦРУ не знало як використати цю інформацію і чи варта вона довіри. Після виборів стало зрозуміло, що росіяни мають доступ до багатьох поштових скриньок політичних лідерів США", - розповіли розвідники, повідомляє Тime.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували штаб Макрона, як і штаб Клінтон.

"Хакери використовують соцмережі, щоб розіслати цікаву інформацію стосовно спортивних подій чи нагородження Оскара. Політики реагують на інформацію і заражають смартфон чи комп'ютер вірусом, який довгий час нічого не робить. Тільки в потрібний момент хакери мають доступ до будь-якого сервісу і можуть легко перечитувати переписку. Талановитий російський програміст після кількох років роботи в США, повернувся до Росії і передав ГРУ алгоритм роботи соцмереж. На цьому вони побудували "фабрики тролів" - роботів, які розсилають фейкові новини і спам, а також мають можливість відстежити реакцію людей на новини. Таким чином росіяни вливають на суспільну думку. Розсилають найцікавішу для людей інформацію, але додають процент брехні, чим впливають на соціум. Цей вид інформаційної війни вже випробували в Україні, США і Франції. Можуть використати проти будь-якої країни світу".

Напередодні фінального туру виборів президента Франції, в штабі Еммануеля Макрона стався масштабний витік даних email листування.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери впливають на суспільну думку із соцмереж - розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути