понеділок, 26 лютого 2018 15:17

Російська пропаганда видала кадр із комп'ютерної гри за снайпера у Сирії

У сюжеті на російському "Першому каналі" пропагандисти вкотре використали фейкове зображення із комп'ютерної гри.

У програмі "Воскресное "Время", присвяченій загиблим у Сирії росіянам, показали кадр із гри-комп'ютерного шутера Arma 3. Він нагадує погляд через приціл снайперської гвинтівки, повідомляє tjournal.ru.

В програмі транслювався сюжет "Маю честь. Про подвиги великі та малі". Був присвячений солдатам, яких президент РФ Володимир Путін привітав з днем 23 лютого.

Диктор начитував текст про старшого лейтинанта Олександра Прохоренка, який загинув, викликавши вогонь на себе. Він "наводив" російські літаки.

"Росіяни не здаються. Це уже генетичний код", - звучать слова. Через кілька секунд після них - показують зображення із комп'ютерної гри.

Автор: tjournal.ru
  Кадр із гри  Arma 3 видали за приціл снайпера
Кадр із гри Arma 3 видали за приціл снайпера

На ньому добре видно намальований пейзаж і військову техніку. Ще один доказ, що зображення з гри - в правому нижньому кутку екрана є напис PNR-1000А. Це прилад радіозв'язку, котрим на момент пострілу "користувався" гравець. Є однією із найпопулярніших рацій у Arma 3.

У компанії Bohemia Interactive, розробника серії військових симуляторів Arma, відреагували на використання кадрів із їх продукта в новинній програмі. Заявили, що не давали на це дозвіл. Їх юрвідділ відправив звернення до Першого каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян із Днем захисника вітчизни привітала військова техніка НАТО

"Перший канал" використовує кадри з гри у своїх цілях не вперше. У квітні 2016-го той же кадр із неї видавали за роботу снайпера.

У листопаді минулого року Міноборони РФ на офіційній сторінці у Twitter опублікувало "беззаперечні докази" підтримки бойовиків "Ісламської держави". Серед опублікованих зображень виявився кадр з гри, який у РФ видали за підтвердження прикриття бойовиків з повітря. Скріншот симулятора американського літака вогневої підтримки з гри Lockheed AC-130 для смартфонів пропагандисти підписали як "Колона бойовиків ІДІЛ виходить із Абу-Кемаль".

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда видала кадр із комп'ютерної гри за снайпера у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути