середа, 26 травня 2021 16:05

Роботи перевіряють школярів на коронавірус

Роботи перевіряють школярів на коронавірус
Робот перевіряє здоров'я в одній з мексиканських шкіл / EFE

Роботів, які виявляють хворих на Covid-19, встановили в деяких школах у Мексиці, щоб допомогти навчальним закладам безпечно відкритися.

Створений у Китаї робот зі штучним інтелектом Benebot перевіряє очі людини, її температуру та руки. Про це пише видання Latin Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google створив додаток для виявлення шкірних захворювань

Такий робот вже використовується в понад 40 країнах. У Benebot є екран, де відображають різні дані про учня. Їх можна переглядати онлайн і стежити щодня.

Крім Covid-19, Benebot також виявляє інші хвороби - грип і вітряну віспу. За допомогою медичних камер, датчиків температури й програмного забезпечення штучного інтелекту він може за кілька секунд оцінити здоров'я.

Відповідальний за технологію Benebot Антоніо Роблес каже, що робот робить знімок очей, перевіряє почервоніння та аналізує різні дані. Також він зауважує взаємозв'язок кожної аномалії.

Багато мексиканських штатів планують знову відкрити школи після вакцинації вчителів. Кампанія вакцинації працівників навчальних закладів розпочалася кілька тижнів тому. Уже 15 шкіл Мексики придбали таких роботів.

У Мексиці з населенням 128 млн зафіксовано майже 2,4 млн випадків Covid-19. Понад 222 тис. людей померли. В країні 27 млн осіб отримали одну дозу вакцини і майже 12 млн дві дози, а це 9,3% населення.

Зараз ви читаєте новину «Роботи перевіряють школярів на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути