пʼятниця, 01 березня 2024 08:24

Рідкісні полотна Моне, Пікассо та Бекона підуть з молотка

Рідкісні полотна Моне, Пікассо та Бекона підуть з молотка
Sotheby's продає за мільйони полотна Моне, Пікассо та Бекона. Фото: eastnews.ua

До 150-річчя першої виставки імпресіоністів, яка відбулась у Парижі у 1874 році, аукціонний дім Sotheby`s проведе торги 6 березня.

На заході Modern and Contemporary Evening продадуть шедеври Клода Моне, Пабло Пікассо та Френсіса Бекона, повідомляє Euronews Culture.

"На торги також будуть виставлені полотна імпресіоністів Альфреда Сіслея та Макса Лібермана, а також іспанського кубіста Пікассо та англійського експресіоніста Бекона. Центральним лотом буде картина Моне "Дерева біля води, джерело в Живерні", написана 1885 року. Ця картина була у приватній колекції протягом останніх 20 років. Оціночна вартість її становить 8,1 мільйонів євро. Загалом на аукціоні представлять дві роботи французького митця", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції випадково знайшли рідкісну картину відомого художника

На аукціон також виставлять портрет авторства Пікассо "Луїс Віларо", написаний 1904 року. Картина теж оцінюється у €8,1 млн.

Полотно Бекона "Джордж Даєр", написане у 1970 році, виставлять уперше за понад 50 років. Вартість також оцінили у €8,1 млн.

У США чоловік за $30 випадково придбав картину відомого німецького художника Альбрехта Дюрера, вартістю $50 млн. Бізнесмен і поціновувач мистецтва 55-річний Кліффорд Шорер, запізнюючись на вечірку з нагоди виходу на пенсію подруги, натрапив на малюнок 500-річної давнини.

Зараз ви читаєте новину «Рідкісні полотна Моне, Пікассо та Бекона підуть з молотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути