понеділок, 28 березня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ потерпає від санкцій: у рестораторів перебої з постачанням продуктів

РФ потерпає від санкцій: у рестораторів перебої з постачанням продуктів
Мінсільгосп РФ для забезпечення потреб внутрішнього ринку запропонував обнулити імпортне мито на овочі. Фото: pixabay.com

У Росії в низки ресторанів і кафе виникли проблеми з постачанням продуктів, зокрема овочів, салатів і певних видів риби.

Санкції проти РФ порушили логістичні ланцюжки, а девальвація рубля спричинила дефіцит, пишуть "Известия" із посиланням на федерацію рестораторів і готельєрів Росії. Інформацію також підтвердили деякі заклади.

"Частина партнерів припинила відвантаження, а інші скоротили період відтермінування за платежами чи зовсім його скасували. Найбільші зміни сталися з алкоголем: закупівельні ціни багатьох товарів зросли на 30-80 відсотків. Поточних запасів у мережі вистачить лише на три - чотири місяці", - заявив директор з розвитку компанії-власника бренду "Якіторія" Олександр Муратов.

Гендиректор "Шоколадниці" Олег Підгірний розповів про перебої в постачанні різних категорій товарів, переважно інгредієнтів: соусів, сиропів і пасти, без яких у приготуванні страв не обійтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нульовий поверх: за пів року Росія може залишитися без ліфтів

Є також перебої з постачанням риби з Туреччини, зокрема доради й сибаса. У країні складнощі із цукром, розповів гендиректор компанії-постачальника продуктів "Брати Васильєви" Іван Васильєв.

"Деякі мережі поки що уникають дефіциту користуючись запасами. Компанії забронювали продукти в постачальників на кілька місяців уперед - зокрема алкоголь, оливкову олію, каперси та оливки", - сказав він.

Мінсільгосп РФ для забезпечення потреб внутрішнього ринку запропонував обнулити імпортне мито на овочі до 30 вересня. Таке рішення вже ухвалили на засіданні ради євразійської економічної комісії.

Компанії світу продовжують посилювати санкції на знак протесту проти агресивного вторгнення Росії в Україну. Блокада ворога триває, а росіяни вже майже ізольовані від реального світу.

Серед нових приголомшливих санкцій - припинення Google ліцензування російських Android-смартфонів і зупинення постачання Nokia в РФ.

Зараз ви читаєте новину «РФ потерпає від санкцій: у рестораторів перебої з постачанням продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути