середа, 01 лютого 2023 14:38

РФ могла передати Білорусі серйозне озброєння
8

Білорусь могла отримати дивізіон "Іскандерів"
Фото: t.me/modmilby
Білорусь могла отримати дивізіон "Іскандерів"
Білорусь могла отримати дивізіон "Іскандерів"
Білорусь могла отримати дивізіон "Іскандерів"
Білорусь могла отримати дивізіон "Іскандерів"

Білорусь могла отримати один дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер".

Міноборони країни відзвітувало, що білоруські військові розпочали повну самостійну експлуатацію "Іскандер". Вояки вже пройшли навчання у Росії та здійснили практичну підготовку на полігонах ЗС Білорусі. Розрахунки укомплектовані виключно офіцерами, прапорщиками та контрактниками, повідомляє "Беларускі Гаюн".

До складу комплексу входить самохідна пускова установка, транспортно-зарядна машина, командно-штабна машина, машина регламенту та технічного обслуговування, пункт підготовки інформації та машина життєзабезпечення.

"Судячи з опублікованих фото/відео, ЗС РБ могли отримати один дивізіон "Іскандерів", – вважає "Гаюн".

Зазначимо, що до дивізіону входить чотири пускові установки на вісім балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь оголосила про нові навчання з РФ

За словами начальника ракетних військ та артилерії ЗС Білорусі, у країні "перебуває достатній запас ракет для комплексу, який дозволить виконати будь-яке завдання на дальності до 500 км". Це означає, що білоруські військові отримали модифікацію "Іскандер-М" (має радіус поразки до 500 км), яка знаходиться на озброєнні Збройних сил РФ.

На опублікованих відео міноборони Білорусі замазані нарукавні знаки військових, які експлуатують "Іскандери". "Гаюн" вказує, що, найімовірніше, комплекс надійшов на озброєння 465-ї ракетної бригади (в/ч 61732, Осиповичський район), на озброєнні якої знаходяться три дивізіони радянських ТРК "Точка-У".

Міноборони Росії майже не висвітлює льотно-тактичні навчання у Білорусі. А от білоруські пропагандисти наввипередки розповідають про їхню важливість.

У сухому залишку виходить, що для МО РФ навчання настільки неважливі та несуттєві, що про їхнє існування воліють замовчувати. Навчання ці схожі на російську психологічну операцію і військову хитрість міноборони РФ. Вони мають демонструвати загрози нового можливого вторгнення з території Білорусі в Україну.

У Білорусі полігони зараз використовують виключно для підготовки російських мобілізованих. Їх потім відправляють на фронт в Україні.

Зараз ви читаєте новину «РФ могла передати Білорусі серйозне озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути