понеділок, 17 лютого 2020 20:15

Резонансне вбивство Хангошвілі в Берліні підготувала ФСБ

Резонансне вбивство Хангошвілі в Берліні підготувала ФСБ
Розслідувачі Bellingcat заявили, що вбивство Зелімхана Хангошвілі підготувала ФСБ. Фото: StopcAT

Вбивство в Німеччині громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, відомого борця за незалежність Чечні, було організовано російською ФСБ.

Про це сказано в розслідуванні журналістів Bellingcat. За їх словами, альтернативні гіпотези, що зв'язують вбивство з кримінальними угрупованнями глави Чечні Рамзана Кадирова або навіть особиста помста колишніх або нинішніх співробітників служби безпеки виключені як малоймовірні, йдеться на Bellingcat.

"Це розслідування остаточно встановлює, що головна служба безпеки російської держави підготувала і здійснила екстериторіальне вбивство в столиці Німеччини в 2019 році", - заявили розслідувачі.

За даними журналістів, підготовкою до вбивства керував глава благодійного фонду "Вимпел" для колишніх офіцерів спецназу ФСБ Едуард Бендерський. При цьому в ФСБ і російської поліції знали про особу затриманого вбивці і намагалися знищити всі публічні дані, що стосуються його самого і найближчих родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила двох німецьких дипломатів персонами нон-ґрата

"Ми визначили, що істотна підтримка операції - як для навчання вбивці, так і для видачі підроблених документів, що засвідчують особу - було надано безпосередньо ФСБ і на основі так званого Центру спеціальних операцій ФСБ", - зазначається в звіті.

Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер закликала вжити нових заходів проти Росії через вбивство грузина Зелімхана Хангошвілі в Берліні. Крамп-Карренбауер наголосила, що РФ повинна долучитися до розслідування резонансного злочину.

Зараз ви читаєте новину «Резонансне вбивство Хангошвілі в Берліні підготувала ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути