субота, 02 січня 2021 05:17

Республіканці будуть голосувати проти призначення Байдена президентом

Республіканці будуть голосувати проти призначення Байдена президентом
Проти Байдена будуть голосувати в Конгресі. Фото: Reuters

140 республіканців у Конгресі США відмовляться офіційно підтримувати перемогу Джо Байдена на виборах президента США.

"Очікується голосування проти підрахунку голосів колегії вибірників 6 січня, коли Конгрес повинен затвердити перемогу обраного президента Джо Байдена", - з посиланням на слова двох депутатів Конгресу США від Республіканської партії пише CNN.

Однопартійці чинного президента США Дональда Трампа мають нульові шанси на зміну результатів виборів, але можуть на кілька годин відкласти неминуче визнання Байдена переможцем голосування колегії вибірників і наступним президентом.

"Не було ніяких достовірних звинувачень щодо голосування, які б вплинули на вибори підтвердили десятки суддів, губернаторів, виборних посадових осіб, колегія вибірників, Мін'юст, Департамент внутрішньої безпеки та Верховний суд США. Однак Трамп рішуче налаштований підтримувати точку зору, що він не програв - що насправді сталося з істотним розривом, - і багато політиків-республіканці або розділяють його оману, або побоюються викликати його гнів, навіть якщо це змушує їх голосувати за підрив демократії", - стверджується в матеріалі.

Конгресмени і сенатори США можуть висловлювати заперечення, коли Конгрес підраховує голоси колегії вибірників. Це змусить членів обох палат окремо голосувати щодо того, чи визнавати перемогу Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не отримав запрошення на інавгурацію Байдена

Нагадаємо, президентські вибори в США відбулися 3 листопада 2020 року. Кандидату в президенти необхідно 270 голосів вибірників, щоб стати новим господарем Білого дому. Байден отримав 306 голосів вибірників. Однак Трамп досі відмовлявся визнати результати голосування і продовжував стверджувати про фальсифікації під час виборчого процесу.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці будуть голосувати проти призначення Байдена президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути