неділя, 20 вересня 2020 12:41

Розробник "Новичка" попросив вибачення у Навального

Розробник "Новичка" попросив вибачення у Навального
20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині. Спеціальна лабораторія Бундесверу підтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новичок". Фото: facebook.com/navalny

Один із розробників отрути "Новичок" Віл Мірзаянов, який проживає в США від 1995 року, попросив вибачення у російського опозиціонера Олексія Навального.

Усе своє подальше життя він присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут. Вчений повідомив, що 1993 року він зустрічався з людиною, яка пережила отруєння "Новичком". Її симптоми були схожі на ті, які описав Навальний. Він додав, що на відновлення опозиціонеру знадобиться щонайменше рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти - Навальний розповів про відновлення

"Щиро перепрошую у Навального за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, яким він отруївся", - заявив учений-хімік в ефірі телеканалу "Дождь" увечері в суботу, 19 вересня.

Одразу після вибачення вченого, його російський колега Леонід Ринк заявив, що Мірзаянов ніяк не причетний до розробки. Він додав, що вчений не може знати симптоми від "Новичка" і якщо б Навального справді отруїли їхньою розробкою, то він би не вижив.

20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Нині він перебуває на лікуванні в Німеччині. Спеціальна лабораторія Бундесверу підтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новичок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика і вимагає від Росії пояснень. Також РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. Стан Навального вже покращився, його вивели зі штучної коми.

Зараз ви читаєте новину «Розробник "Новичка" попросив вибачення у Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути