Ексклюзиви
неділя, 21 січня 2024 17:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіну готують новий "соціальний договір": у ГУР пояснили, що це означає

Путіну готують новий "соціальний договір": у ГУР пояснили, що це означає
Кремль готується до виборів у березні. Фото: Кремлин.рф

Під час підготовки до президентських виборів кремлівські технологи готують укладення нового "соціального договору" між президентом Володимиром Путіним та населенням РФ.

Путін пішов на контакт із місцевим самоуправлінням, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк, передає "РБК-Україна".

Через відсутність результатів на фронті, міжнародної ізоляції та економічні труднощі рівень життя населення в РФ та підтримка продовження бойових дій впали.

"Проведення всеросійського форуму "Малая родина - сила России" у січні 2024 року - одна із показових ілюстрацій спроби режиму знизити суспільну напругу та виправдати злочинні дії агресивної Москви", - вказав Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосувати дозволять з будь-яким паспортом: окупанти на захоплених територіях готуються до "виборів Путіна"

У ГУР є інформація, що Путін дав обіцянки виділити регіонам грошей на розвиток - газифікацію, дороги, лікарні та школи. Говорив він про підтримку учасників війни, "перемоги" Росії, "неефективні" санкції та "згуртованість" народу.

Російський режим зараз прагне заспокоїти населення, зберегти підтримку суспільством війни проти України та не допустити дестабілізації всередині РФ.

Відповідальність за контроль над ситуацією покладають на силовиків та представників муніципалітетів.

Росія посилює цензуру, щоб перед виборами обмежити критику повномасштабної війни проти України. За нарікання на армію та мобілізацію в РФ вирішили карати конфіскацією майна, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, депутати Держдуми від путінської "Єдиної Росії" запропонували проєкт закону, який дозволить уряду конфіскувати майно в осіб, засуджених за поширення "фейкової" інформації про Збройні сили РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путіну готують новий "соціальний договір": у ГУР пояснили, що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути