пʼятниця, 26 травня 2017 23:05

"Путіна треба зупинити" - конгресмен США

"Путіна треба зупинити" - конгресмен США
У Конгресі США закликали посилити тиск на Кремль. Фото: Reuters

Голова комітету Палати представників США з внутрішньої безпеки Майкл Маккол заявив, що на Донбасі йде війна з Росією. Він закликав посилити тиск на Кремль і допомогу Україні, передає "Голос Америки".

"Ця країна зараз знаходиться в стані війни з Росією, з Путіним. В той час, як я вимовляю ці слова, 4 мільйони людей знаходяться під окупацією на сході України, а Крим захоплений Росією... Тут знаходиться епіцентр війни проти путінської неприкритої агресії, російської агресії, розгорнутої не тільки проти України, а й проти всього світу... Ми можемо багато чому навчитися у України і вже дізналися багато протягом цієї подорожі, але єдина річ очевидна – пана Путіна треба зупинити", - підкреслив Маккол, розповідаючи про враження від візиту в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Порошенка прилетів десант конгресменів США

Він також зазначив, що досвід України допоможе у посиленні кібербезпеки і національної безпеки США.

"Час цієї поїздки був обраний абсолютно вірно, так як Росія продовжує вдаватися до кібервійни і вести військові дії проти наших союзників. Ми повинні продовжувати працювати і підтримувати ці європейські країни в боротьбі проти російських дії по дестабілізації. Після перебування на передньому краї російської агресії і, провівши переговори з лідерами інших країн, я усвідомив, що нам потрібно робити для того, щоб підтримати їх. І дізнався про те, чого може навчити нас їх досвід для посилення нашої кібербезпеки і національної безпеки", - заявив Маккол.

Сполучені Штати Америки планують у 2018 році виділити Україні кошти на протистояння російській агресії. На початку травня Конгрес США схвалив консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, яким передбачено виділення Україні допомоги в розмірі $560 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Путіна треба зупинити" - конгресмен США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути