субота, 11 липня 2020 16:45

"Путіна під суд", "Москва, йди геть": у Хабаровську пройшла наймасовіша за історію акція протесту

"Путіна під суд", "Москва, йди геть": у Хабаровську пройшла наймасовіша за історію акція протесту
Після закінчення мітингу присутні змогли поставити свої підписи під зверненням щодо звільнення Фургала Фото: скріншот з відео

Сьогодні, 11 липня, жителі російського Хабаровська влаштували акцію протесту.

Люди обурені арештом їхнього губернатора Сергія Фургала, підозрюваного у замовних вбивствах, пише місцевий портал DVHab.

Пресслужба губернатора розповсюдила звернення до жителів Хабаровського краю.

"Дякуємо за вашу підтримку. Такої одностайності ще не бачив ні Хабаровський край, ні Далекий Схід, ні Росія. Ми впевнені, що ви будете почуті. Все почалося з мирної акції підтримки. Звертаємося до вас з проханням - не допустити заворушень і затримань. Ви свою позицію висловили. Ми її поділяємо разом з вами і поважаємо. Але ми закликаємо вас до розсудливості. Агресія може нашкодити всім, в тому числі і губернатору Хабаровського краю Фургалу. Просимо вас розійтися по домівках і повернутися до своїх рідних і близьким. Не слухайте провокаторів і не піддавайтеся їх закликам", - зазначено в зверненні.

Проявів насилля під час акції зафіксовано не було. Поліція спостерігала за сьогоднішнім зібранням та не перешкоджала виступам. Лунали заклики "Це наш край!", "Москва, йди геть!", "Путін - злодій!", "Путіна - під суд!", "Ми не голосували за поправки!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусні протести в Сербії переросли у масові побоїща

Після закінчення мітингу присутні змогли поставити свої підписи під зверненням щодо звільнення Фургала. Сьогоднішнє зібрання називають "наймасовішим мітингом в історії Хабаровська".

Фургала затримали за наказом федерального центру 9 липня у Москві. Це сталося після того, як під час так званого конституційного референдуму за "обнулення" термінів президентського правління Путіна відповідна ініціатива Кремля навіть за офіційними даними отримала у Хабаровському країни один з найнижчих рівнів підтримки.

Зараз ви читаєте новину «"Путіна під суд", "Москва, йди геть": у Хабаровську пройшла наймасовіша за історію акція протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути