вівторок, 10 березня 2020 16:59

Путін знайшов можливість залишитися президентом

Путін знайшов можливість залишитися президентом
Володимиру Путіну можуть обнулити попередні президентські терміни. Фото: УНІАН

Держдума РФ схвалила поправку про обнулення президентських термінів Володимира Путіна. За проголосували 380 депутатів, проти - 43, ще 1 утримався. Тепер очікують рішення Конституційного суду. У такому разі Путін може бути при владі ще щонайменше 10 років.

"Друга пропозиція - зняти з мене заборону на участь у виборах. У цілому цей варіант був би можливий, але за однієї умови, якщо Конституційний суд Росії скаже, що це не суперечить конституції", - сказав глава Росії під час засідання Держдуми.

Відповідну ідею 10 березня подала депутатка Держдуми від "Единой России" Валентина Терешкова. Запропонувала "або взагалі прибрати обмеження кількості президентських термінів у конституції, або закласти в законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду, вже відповідно до оновленої конституції".

"Пропозиція, яку висловила Терешкова, ми всі з великою повагою до неї ставимося, виключити з конституції кількість термінів. Схожа по суті ідея прозвучала на моїй зустрічі в Петербурзі. Я тоді сказав, що не хочеться повертатись у часи Радянського Союзу. Був не зовсім коректний", - наголосив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська істерика - ознака страху - Яценюк розповів про принцип роботи пропутінських ЗМІ

Водночас він виступив проти пропозиції продовжити термін перебування чинного президента при владі.

"Були пропозиції, щоб внести зміни до конституції й продовжити термін чинного президента, вашого покірного слуги. Зробити це на підставі того, якщо громадяни проголосують за поправку. У квітні відбудеться загальноросійське голосування. У такому разі вийде, що повноваження президента продовжуються в результаті за фактом безальтернативних виборів. Це, на мій погляд, також неправильно", - вважає президент РФ.

Наступні президентські вибори в Росії очікуються 17 березня 2024 року. Володимир Путін при владі вже 21 рік.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що в Росії буде новий очільник.

На зауваження, що Путін ніколи не поступиться владою людині на зразок Зеленського і питання, чи передрікає він криваву революцію в Росії, президент сказав: "Я не хочу, щоб люди гинули де завгодно. Але ми повинні розуміти, що, якщо ви продовжите затягувати пружину, в якийсь момент вона зламається".

Зараз ви читаєте новину «Путін знайшов можливість залишитися президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути