середа, 25 вересня 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заявив про ядерну відповідь навіть на безпілотники в бік Росії

Путін заявив про ядерну відповідь навіть на безпілотники в бік Росії
Російський диктатор Володимир Путін заявив про зміни у російську доктрину ядерного стримування. Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін вніс зміни у російську доктрину ядерного стримування.

Про це з посиланням на заяву Путіна на нараді російського радбезу повідомила "Українська правда".

Путін заявив, що в "оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію".

Російський диктатор заявив, що РФ "буде розглядати" застосування ядерної зброї "при отриманні достовірної інформації про масований старт засобів повітряно-космічного нападу та перетину кордону... літаки стратегічної або тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали супутниковий знімок палаючого російського арсеналу

Путін розширив "категорію держав і військових союзів, щодо яких проводиться ядерне стримування". Також у російській доктрині ядерного стримування доповнили перелік "військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування". Підставою для ядерної відповіді назвали "критичну загрозу суверенітету РФ і звичайною зброєю".

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що у ніч проти 18 вересня дрони СБУ і Сил оборони ліквідували склад з "Іскандерами", "Точками-У" і КАБами у Тверській області РФ. Після прильотів українських дронів розпочалася потужна детонація. Пожежа охопила ділянку шириною шість кілометрів.

21 вересня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що вночі було завдано вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше дві тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також Служба безпеки України завдала удару по 23-у арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Україна цього року знищила або пошкодила на території РФ понад 200 цілей, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив про ядерну відповідь навіть на безпілотники в бік Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути