пʼятниця, 12 жовтня 2018 14:14

Путін захищатиме православних в Україні відомими методами

Путін захищатиме православних в Україні відомими методами
Росія захищатиме православних, як і всіх російськомовних

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував рішення Вселенського патріарха про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії та про зняття анафеми з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

"Ми знаємо про жорстку та послідовну реакцію РПЦ на рішення, які вчора були озвучені у Константинополі. Ми неодноразово раніше говорили, що ми вкрай стурбовані планами, які здатні внести розкол у православний світ. Ми вельми стурбовані, що ці рішення були прийняті. У цьому випадку можна повністю розділити ту стурбованість, яка висловлювалася з боку РПЦ", - передає слова Пєскова Новое время.

Російський політик додав, що Росія буде захищати інтереси православних так, як вона скрізь захищає інтереси росіян і російськомовних.

"У випадку, якщо події увійдуть у русло протиправних дій, то, звичайно, Росія скрізь захищає інтереси росіян і російськомовних, також, і про це неодноразово говорив Путін, Росія захищає інтереси православних. Це абсолютно обґрунтована та абсолютно зрозуміла позиція", - сказав Пєсков.

На питання, яким чином Москва готова захищати інтереси православних на Україні, представник Кремля відповів: "Виключно політико-дипломатичними [заходами]".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде Варфоломіївська ніч - Жириновський пригрозив Україні "священною" помстою

11 жовтня константинопольський Синод скасував документ 1686 року, за яким Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви. Це остаточно відкрило Україні дорогу до автокефалії національної Православної церкви. Константинопольський патріархат продовжить цей процес, підтвердив Синод.

Зараз ви читаєте новину «Путін захищатиме православних в Україні відомими методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути