понеділок, 06 червня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін намагається продати країнам Африки вкрадене в Україні зерно

Путін намагається продати країнам Африки вкрадене в Україні зерно
Країни Африки навряд чи вагатимуться перед покупкою зерна, яке поставляє РФ. Фото: eastnews.ua

Росія намагається продати вкрадене українське зерно країнам Африки, які постраждали від посухи.

Кремль має намір скористатися продовольчою кризою, яку створив. Водночас африканські країни можуть відмовитися від купівлі краденого зерна, якщо Захід запропонує їм альтернативу, ідеться в матеріалі The New York Times.

"4 червня глава Африканського союзу, президент Сенегалу Макі Салл прибув у Росію, де зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним, намагаючись домовитися про постачання зерна. Цей візит зіграв на руку лише Москві", - пише видання.

Водночас низка африканських країн неоднозначно ставляться до позиції Заходу через російсько-українську війну й санкції проти Кремля, оскільки залежать від постачання не лише продовольства, але й озброєння від РФ. Ситуацію також посилює сильна посуха, яка може спровокувати голод на континенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Африканського союзу їде домагатися діалогу між Києвом і Москвою

Країни Африки навряд чи вагатимуться перед купівлею зерна, яке постачає Росія, оскільки їх не хвилює походження продовольства.

"Це не дилема. Африканцям байдуже, звідки вони отримують продовольство. Якщо хтось збирається моралізувати щодо цього - дарма. Потреба в продовольстві надто гостра", - вважає директор Міжнародного інституту стратегічних досліджень HORN Хасан Ханнендже.

Через повномасштабний напад Росії на Україну світові загрожує продовольча криза. Всесвітня продовольча програма ООН, яка підтримує людей у таких країнах, як Ефіопія, Ємен та Афганістан, отримує 40% пшениці з України.

РФ уже намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно, однак Каїр відмовився його купувати. Туреччина також опинилася серед країн, які купують вкрадене Росією українське зерно.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається продати країнам Африки вкрадене в Україні зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути