пʼятниця, 22 квітня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін почав особисто віддавати накази у війні, але тільки робить гірше - Грозєв

Путін почав особисто віддавати накази у війні, але тільки робить гірше - Грозєв
Росії не вдалося взяти Київ, що було у початковому плані нападу. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін вирішив стати реальним верховним головнокомандувачем та особисто віддавати накази у війні проти України.

Що довше він це робитиме, то гірше буде Росії, заявив керівник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю "Популярній політиці".

"Путін не може не бачити, що все, що йому було обіцяно, практично гарантувалося - не виконано. Внутрішньополітична п'ята колона в Україні просто зникла, загубилася там. Гомеопатична якась з'являється там - на рівні 10 демонстрантів у Мелітополі, і все. Путіну очевидно, що п'ята служба ФСБ повністю його обдурила", - сказав він.

Росії не вдалося взяти Київ, що було в початковому плані нападу. За словами журналіста, інсайди підтверджують, що Путін уже нікому не вірить, намагається сам брати участь у війні та давати інструкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на заяву Шойгу про повне захоплення Маріуполя

"Він розуміє, що це величезна репутаційна ціна для нього самого. Тому йому непросто залишитися в старій позиції та вірити цим людям, які обіцяють щось нове зараз. Путін реально зараз намагається сам брати участь і бути реальним головнокомандувачем. Це буде дуже цікаво. Нова стадія цієї війни, де президент РФ не вірить нікому й сам наказує", - розмірковує Грозєв.

На його думку, впродовж кількох днів чи тижнів Путін зможе відкоригувати якісь очевидні помилки - наприклад, зупинити штурм Азовсталі силами військових. Однак Грозєв упевнений, що Путін не зможе побудувати нову стратегію війни проти України замість тієї, яка вже провалилася.

"Подивимося за тиждень. Що більше він особисто бере участь, то гірше буде для стратегії", - впевнений журналіст.

Президент Росії Путін зустрівся з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу у Кремлі 21 квітня. Шойгу заявив, що Маріуполь вже "звільнений", обстановка в ньому спокійна, бойовики залишаються в Азовсталі - там блоковано понад 2 тис. "націоналістів".

Зараз ви читаєте новину «Путін почав особисто віддавати накази у війні, але тільки робить гірше - Грозєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути