понеділок, 01 січня 2018 12:59

Путін не сказав нічого про події року - як світові лідері вітали з Новим роком

Путін не сказав нічого про події року - як світові лідері вітали з Новим роком
Путін традиційно звернувся до росіян. Фото: "Россия 1"

У багатьох країнах світу існує традиція новорічного звернення президента.

Президент Росії Володимир Путін у своєму привітанні не згадував про події минулого року. Він закликав людей берегти рідних, допомагати іншим та дарувати добро.

"Де б ми не знаходилися: за сімейним столом, у веселій компанії, на святкових вулицях, - нас об'єднує піднесений новорічний настрій, а сучасні технології дозволяють розділити наші почуття з дорогими людьми, які можуть перебувати за сотні, тисячі кілометрів". - сказав Путін.

Білоруський президент Олександр Лукашенко звернувся до старих та молодих людей. Порадив першим ділитися досвідом та мудрістю, а другим дерзати і творити.

"У році, що минає нами вжито рішучих заходів щодо вдосконалення економіки, що неминуче призведе до зміни нашого суспільства. Ми ризикнули зазирнути за горизонт, поставили перед країною мети завтрашнього дня. Досягти їх - справа багатьох років!", - сказав білоруський лідер.

Президент США Дональд Трамп звернувся до американців у Twiter.

"Оскільки наша країна швидко стає сильнішою і розумнішою, я хочу побажати всім моїм друзям, прихильникам, ворогам, ненависникам і навіть самим безчесним брехливим ЗМІ щастя і здоров'я в Новому році. 2018 рік стане відмінним роком для Америки !.

З Новим роком! Ми зробимо Америку великої знову, і набагато швидше, ніж будь-хто думав, що це можливо!

Який рік був, і ми адже тільки починаємо. Разом ми зробимо Америку великої знову! З новим роком!", - написав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Новий рік зі змінами – чого чекати українцям цього року

Президент Франції Емануель Макрон читав вітальну промову 17 хвилин. Сказав, що Франція не досягне процвітання без Європи і що 2018 стане роком боротьби за європейське майбутнє.

"Для Європи 2018 рік буде вирішальним. Ви знаєте, що я повністю занурений в цю битву, оскільки я глибоко вірю, що Європа - це благо для Франції, що Франція не зможе досягти успіху без сильної Європи, яка сама стала б сильніше", - заявив він.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що США не зможуть почати ядерну війну, бо ядерна кнопка у нього на столі.

"Ядерна кнопка лежить на моєму робочому столі. Вся територія США виявиться в зоні ураження, якщо Пхеньян вирішить завдати ядерного удару. Ми завершили створення національних ядерних сил нашої країни", - сказав Ин.

Вслід за президентом Петром Порошенком привітали українців Новим 2018 роком Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, екс-губернатор Одещини Михайло Саакашвілі

Зараз ви читаєте новину «Путін не сказав нічого про події року - як світові лідері вітали з Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути