вівторок, 26 березня 2024 21:36

Путін може офіційно оголосити війну. Думка військового експерта

Путін може офіційно оголосити війну. Думка військового експерта
Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак. Фото: cacds.org.ua

Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак не виключає, що президент Російської Федерації Володимир Путін може скористатися наслідками нещодавнього теракту в Підмосков'ї для проведення всезагальної мобілізації та навіть для того, щоб офіційно оголосити війну.

"Цей теракт має дуже чітку мету. Він фактично є віддзеркаленням тих терористичних актів, які Путін разом із ФСБ організували ще в 1999 році. Варто нагадати, що тоді ці теракти, як недивно, дозволили підняти рейтинг Путіна та водночас сформувати ненависть до чеченського народу, внаслідок чого війська РФ відправились на війну до Чечні. Власне кажучи, цього Путін прагне досягти й зараз: провести теракт, знищити певну кількість росіян, а відповідальність за це "повісити" на українські спецслужби, підвищивши рівень ненависті до українців і тим самим продовжуючи впровадження тактики випаленої землі. Безумовно, для цього йому потрібні люди, які воюватимуть. Тому не виключено, що Путін буде готовий оголосити тотальну мобілізацію і навіть війну", - зазначив Бадрак у межах свого ексклюзивного огляду для Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни у травні знову вдарять по торгових центрах - експерт

Водночас експерт вважає, що наслідки цього теракту президент РФ може сприйняти як додаткову передумову і для використання ядерного потенціалу, бо мета Путіна – "створити для росіян думку про необхідність вбивати всіх, хто нібито веде війну проти Росії".

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 133 загиблих. Бойовиків затримали, коли вони намагалися втекти.

Зараз ви читаєте новину «Путін може офіційно оголосити війну. Думка військового експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути