пʼятниця, 12 травня 2017 09:04

Путін особисто просив Трампа про зустріч із Лавровим

Путін особисто просив Трампа про зустріч із Лавровим
Лаврова вперше з 2013-го пустили в Білий дім. Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп провів зустріч із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим на прохання російського президента Володимира Путіна.

Про це сказав прес-секретар Білого дому, передає Politico.

"Він вирішив прийняти його, тому що Путін попросив. Російський президент просив про зустріч, коли вони востаннє говорили", - зазначив представник Білого дому.

"Для Лаврова ця зустріч, на якій він сфотографувався (із Трампом. - Gazeta.ua), - велика демонстрація світові та російському народу, що Росія повернулася й ізоляція не вдалася", - вважає колишній посол США у Росії Олександр Вершбоу.

Це перший візит Лаврова у Білий дім з 2013 року. Кілька років адміністрація Обами не давала йому аудієнцію в Овальному кабінеті. У Білому домі зазначили, що росіяни "благали протягом багатьох років" про зустріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп закликав Україну і Росію досягти миру

10 травня у Білому домі відбулася зустріч глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом США Дональдом Трампом.
Того ж дня Трамп зустрівся з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та обговорив з ним подальшу підтримку України з боку США.

У Білому домі гнівно відреагували на публікацію в мережі фото зустрічі Трампа та Лаврова. Там не очікували, що російський уряд дозволить державному інформаційному агентству опублікувати фотографії із закритої для преси зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Путін особисто просив Трампа про зустріч із Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути