субота, 31 грудня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін легалізував мародерство в Україні – ISW

Путін легалізував мародерство в Україні – ISW
Указ також скасовує заборону на отримання військовослужбовцями "благодійних" подарунків у зв'язку з участю в бойових діях в Україні. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін схвалив указ, який звільняє всіх російських чиновників, зокрема військовослужбовців і правоохоронців, від обов'язку оприлюднювати декларації про доходи.

Своїм указом від 29 грудня російський диктатор фактично легалізував конфіскацію майна українців на окупованих територіях, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін відкрив двері для подальшої інституціалізації корупції через маніпуляції російською внутрішньою правовою сферою", – йдеться у повідомленні.

Указ також скасовує заборону на отримання військовослужбовцями "благодійних" подарунків у зв'язку з участю в бойових діях в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ узаконюють мародерство та вбивство цивільних в Україні – ЦНС

Видання The Insider зазначило, що цей указ фактично може дозволити російським чиновникам, залученим у війну, конфіскувати приватну власність українських мешканців окупованих територій, оскільки така власність може юридично класифікуватися як "благодійні подарунки".

Дія указу поширюється на військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ, осіб, які перебувають на службі в Росгвардії, працівників пенітенціарної системи та слідчої системи, а також осіб на посадах у тимчасово окупованих Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Російського диктатора Володимира Путіна чекає лава підсудних у Гаазі або ж "безславна смерть десь у бункері на Алтаї". Служба безпеки України сформувала "унікальну скарбничку доказів" для майбутніх міжнародних кримінальних судів, розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «Путін легалізував мародерство в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути