вівторок, 01 червня 2021 12:39

Путін і Лукашенко злякалися реакції ЄС на посадку Ryanair - Меркель

Путін і Лукашенко злякалися реакції ЄС на посадку Ryanair - Меркель
Путін і Лукашенко зустрілись в Сочі, тому що злякались швидкої реакції ЄС на примусову посадку лайнера в Мінську. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та глава РФ Володимир Путін поспішно зустрілися в Сочі 29 травня, бо обидва були здивовані швидкою реакцією ЄС на інцидент із примусовою посадкою пасажирського лайнера Ryanair у Мінську та арештом опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Про це заявила канцлерка Німеччини Аґела Меркель, пише Reuters.

"Ми рішуче засуджуємо те, що Лукашенко робить зі своїм громадянським суспільством і опозицією. Це не окупиться в довгостроковій перспективі. Я абсолютно впевнена в цьому, і ми також тепер застосовуватимемо санкції прицільно", - прокоментувала Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС розширить економічні санкції проти Білорусі та обновить чорний список - Меркель

На зустрічі Путін пообіцяв надати Білорусі грошову допомогу після того, як ЄС погодив санкції проти диктатури Лукашенка. Обмеження Євросоюз запровадив через викрадення пасажирського літака авіакомпанії Ryanair й арешт Романа Протасевича та його дівчини, громадянки РФ, Софії Сапеги.

23 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав перехопити літак авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса. На борту був співзасновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Блогера та його дівчину Софію Сапегу заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Лукашенко злякалися реакції ЄС на посадку Ryanair - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути