неділя, 16 вересня 2018 13:54

Путін готовий відповідати на питання - російський політик

Путін готовий відповідати на питання - російський політик
Захід не надавав підтримки російській демократичній опозиції, тож тепер повинен розбиратися із питанням застосування хімзброї у Європі самотужки, - вважає російський політик Костянтин Боровий

Поява підозрюваних в отруєнні Скрипалів Руслана Боширова і Олександра Петрова на Russia Today говорить про те, що російський президент Володимир Путін готовий говорити з Заходом. Але він не буде щирим. А викрити його із застосуванням сили, як інших диктаторів, не вийде.

Такою думкою з Gazeta.ua поділився глава російської опозиційної партії "Західний вибір" Костянтин Боровий.

"Росія почала розмову з Заходом. Але вона не збирається повністю йому відкриватися. Підуть процеси, дуже схожі на те, що відбувалося з Іраном. Він начебто допускав інспекторів, але робив все можливе, щоб ускладнити їхнє життя. При цьому, всім було зрозуміло, що веде розробку ядерної зброї", - говорить політик.

"Путін готовий почати відповідати на питання. Він знаходиться сьогодні в дуже складній ситуації. Попереду справжні серйозні санкції. Йому потрібні відмазки. Виконавці його наказів недостатньо розумні. Але Кремлю важливіше не достовірність легенди, а просто її наявність. Прем'єр Британії Тереза Мей задала питання. Путін їй відповів. Вийшло кострубато і не переконливо. На наступне питання - чи виробляє Росія хімічну зброю - відповідь буде такою ж", - вважає Боровий.

Чи вийде у Заходу "дотиснути" Путіна?

"Путін досить вертлявий і продемонстрував це багато разів. "Дотиснути" його буде дуже важко. Особливо, якщо не вирішити головну проблему - відсутність демократії в Росії.

Спроби дотиснути Муаммара Каддафі, Саддама Хусейна, Слободана Мілошевича не дали майже ніякого результату. Допомогло використання військової сили. Але це були країни, які не володіли ядерною зброєю. З Путіним все буде значно складніше".

Захід готовий приймати Путіна таким, яким він є

Чи може Захід знайти підтримку демократів, лібералів у Росії? І навпаки - російські активісти користуватися підтримкою Заходу?

"Російське суспільство мало цікавлять міжнародні події, проблеми відносин Заходу і Путіна. Його демократичну частину більше цікавить збереження демократії в Росії, відсутність свобод, громадянських прав, виборів. За міжнародну політику відповідає Кремль. А в пропагандистській кампанії вона трактується завжди в його користь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має багато шпигунів, бо є відсталою країною - дипломат

Я думаю, що поведінка Росії на міжнародній арені - це повністю проблема Заходу. Але там не дуже цікавляться внутрішньою ситуацією в Росії. Готові приймати Путіна таким, яким він є. Не вживати ніяких зусиль з відновлення демократії в Росії. Кожен раз, коли я піднімаю питання на Заході про необхідність допомоги демократичної опозиції, мені кажуть, що з Путіним ми повинні розбиратися самі. Тепер я кажу, що в проблемі використання отруйних хімічних речовин Захід повинен орієнтуватися на свої можливості".

13 вересня 2018-го в ефірі російського телеканалу Russia Today вийшло інтерв'ю з підозрюваними в отруєнні Скрипалів Олександром Петровим і Русланом Бошировим. 25 хв. Маргарита Симоньян, журналістка і головна редакторка телеканалу, спілкувалась із чоловіками, які представились такими іменами.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий відповідати на питання - російський політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути