середа, 18 липня 2018 12:02

"Путін домігся свого" - пояснили слабкість Трампа під час саміту у Гельсінкі

"Путін домігся свого" - пояснили слабкість Трампа під час саміту у Гельсінкі
Після саміту Трампа зображують лялькою Путіна. Фото: Daily Mail

Президент США Дональд Трамп боїться прямого протистояння з президентом Росії Володимиром Путіним. Тому під час саміту 16 липня він запевняв, що втручання Росії у вибори не було, а потім забрав свої слова назад. Так вважають його політичні конкуренти.

Вчора Дональд Трамп дав прес-конференцію у Білому домі. Довіряє результатам американської розвідки про втручання у вибори американського президента 2016-го, заявив він.

"Я обмовився. Сказав "Я не бачу причини, чому це б мала бути Росія". А хотів сказати "Я не бачу причини, чому це не Росія", - прочитав з листа. Потім додав: "Але це могли бути інші люди. Є багато людей".

Коли у кабінеті раптово згасло світло, Трамп пожартував: "Ой, мабуть, це іноземні агенти". Журналісти потім припустили, що світло вимкнулося через бурю, яка бушує у Білому домі після саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прийшов на зустріч із Трампом у взутті на високих підборах - фотодоказ

"Він зробив жахливу заяву. Спробував повернути назад, але не зміг навіть змусити себе до цього. Це показує слабкість президента Трампа, він боїться безпосередньо протистояти Путіну", - передає ВВС слова лідера демократів у Сенаті Чака Шумера.

Все, що хотів Путін, все, що йому треба було зробити, - це влаштувати драму. Щоб вона справила тривалий згубний ефект на його давнього ворога - Сполучені Штати. І він цього домігся, пише CNN.

"Путін довів, що ніщо не є правдою, окрім його здатності говорити те, що він хоче і коли він хоче", - пише New Yorker.

Саміт Путіна та Трампа 16 липня став першою їхньою повноцінною зустріччю із часу обранням Трампа на посаду президента США. До цього обидва політики зустрічалися лише на міжнародних форумах.

Зустріч пройшла у президентському палаці - резиденції глави Фінляндії у столиці країни Гельсінкі. На неї обоє запізнилися. Путін прилетів пізніше на 45 хв. на літаку. Трамп приїхав на кілька хвилин пізніше після Путіна з кортежем. Загалом початок затримався майже на годину.

Саміт почався із бесіди 2-х лідерів віч-на-віч у Готичному залі. Вона тривала майже 3 год. Потім був діловий обід у розширеному форматі з їхніми помічниками у Дзеркальному залі. Після того Путін і Трамп дали спільну прес-конференцію.

Зараз ви читаєте новину «"Путін домігся свого" - пояснили слабкість Трампа під час саміту у Гельсінкі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути