Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 01:02

Путін боїться вступу України до НАТО: ракети зможуть долетіти до Москви за 10 хвилин

Путін боїться вступу України до НАТО: ракети зможуть долетіти до Москви за 10 хвилин
Путін знову говорив про Україну. Фото: Інтерфакс

Президент РФ Володимир Путін дав нове інтерв'ю пропагандистам, в якому обговорив Україну.

Він прокоментував прагнення держави в НАТО, війну на Донбасі, корінні народи України і навіть футбольну форму країни, розроблену для Євро-2020. Розмову глави Кремля показали в ефірі "Росії 24".

Путін заявив, що ніяких гарантій невступу України в НАТО немає. Якщо країна стане членом Альянсу, то час підльоту ракет до Москви складе 7-10 хвилин.

Також він сказав, що не поділяє позицію тих, хто посміюється над планами України стати частиною НАТО. "Можливо, Київ просто передчасно озвучив це", - сказав президент РФ.

Росія повинна мати на увазі можливість вступу України в НАТО і з урахуванням цього вибудовувати зовнішньополітичні відносини.

Глава РФ також зробив чергову пропагандистську заяву: мовляв, та половина жителів України, яка не хоче в Альянс, - це розумні люди, які "не хочуть стати розмінною монетою і гарматним м'ясом".

"Як мінімум 50% жителів України не хочуть вступу країни в НАТО", - стверджує Путін.

"Зараз американські партнери говорять, що нічого не обіцяли ні Україні, ні українському керівництву, в тому числі президенту Зеленському. Звідки ми це знаємо? Можна собі уявити, що план вступу України в НАТО обговорюється, у всякому разі ніхто не говорить "ні", - додав президент РФ.

Путін прокоментував війну на Донбасі. Він вважає, що Україні "потрібно розмовляти з терористами". Це нібито є не його примхою, а частиною мінських угод.

Крім того, Л/ДНР не хотіли ставити підписи під зазначеним документом, але російська сторона змусила їх це зробити. "Ми їх переконали, що це доцільно зробити", - сказав президент РФ.

Також Путін порівняв законопроєкт глави української держави Володимира Зеленського "Про корінні народи України" з "ідеями нацистської Німеччини". На його переконання, Україна "виникла як породження радянського періоду".

"Очевидний факт, що люди, які прийшли з цими територіями до складу Російської держави, називали себе росіянами. Тому говорити про росіян як про некорінних народі - це не просто некоректно, це смішно і безглуздо", - запевняє глава країни-агресора.

Російський лідер вважає, що міжнародні організації не будуть реагувати на український законопроєкт про корінні народи, оскільки Україна розглядають все більше в світі як антипод Росії і вважають за краще її не чіпати.

Також він заявив, що форма українських футболістів, на яку нанесена карта нашої країни з Кримом, Луганськом і Донецьком, не стала для нього подивом.

"Форма збірної України мене не зачепила. Тут немає ніякої новизни. Позиція Києва нам відома. Вони нехтують волевиявленням кримчан", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ заборонила ототожнювати СРСР із нацистською Німеччиною

Кожен п'ятий громадянин Росії, 22%, хотів б переїхати за кордон на постійне місце проживання. Майже 77% опитаних повідомили, що не хотіли їхати з РФ. Відсоток людей, які бажають виїхати з території Росії, виріс у порівнянні з результатами опитування минулих років.

Зараз ви читаєте новину «Путін боїться вступу України до НАТО: ракети зможуть долетіти до Москви за 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути