Ексклюзиви
середа, 06 травня 2020 12:10

Провели останню страту

Провели останню страту
В'язниця у Свонсі, де стратили Тіда. Фото: Wikipedia

24-річного британця Вів'єна Тіда повісили за вбивство 6 травня 1958-го. Він став останньою людиною, яку стратили у Вельсі.

Тіда звинуватили в убивстві 73-річного Вільяма Вільямса, який займався поштовим відділенням і магазином тютюну у Свонсі. Чоловіка вбили в листопаді 1957-го. Тіло знайшли наступного ранку, коли 21-річна працівниця пошти не змогла відчинити двері. Через вікно побачила труп Вільямса. Чоловіка забили молотком. Череп було розтрощено. На тілі нарахували сліди 27 ударів. Поліція знайшла шість кривавих відбитків пальців. Під тілом була жіноча шовкова панчоха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшукують убивцю: показали фото

Тіда затримали через три дні. Він усе заперечував. Казав, що був зі своєю дівчиною. Але на його піджаку, штанях і взутті знайшли кров. Тоді зізнався, що хотів пограбувати відділення. Думав, там нікого не буде. Вільямс виявився на місці. Чоловік почав боротися зі злодієм. Тід бив його молотком, який прихопив, щоб розбити вікно в разі потреби. Вів'єн сподівався, що Вільямс виживе. Залишив увімкненим світло, щоб на нього звернули увагу патрульні.

Адвокат Тіда стверджував, що його клієнт має психічний розлад. Коли Тіда засудили до страти, його оглянув психіатр. Сказав, що той здоровий.

Тід став останнім страченим у Вельсі.

Зараз ви читаєте новину «Провели останню страту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути