неділя, 22 квітня 2018 10:18

Протести у Вірменії: прем'єр відмовився йти у відставку

Протести у Вірменії: прем'єр відмовився йти у відставку
Прем'єр-міністр Серж Саркісян відмовився йти у відставку. Фото: Кавказький вузол

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян та лідер протестів Нікол Пашинян завершили перемовини. Перший назвав умови відставки неприйнятними, а також наголосив, що у разі, "якщо щось станеться з протестувальниками, винним буде Пашинян".

Раніше він опублікував заяву, де закликав протестувальників до діалогу, пише Громадське.

Лідер акцій протестів у Вірменії, депутат Національних зборів Нікол Пашинян у відповідь запропонував йому переговори.

20 квітня протестувальники заблокувати дороги Єревану. Пашинян на площі Республіки у столиці виголосив чотири вимоги протестувальників до влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники оголосили вимоги владі Вірменії

Зранку 16 квітня протестувальники перекрили низку головних автодоріг у Єревані на знак протесту проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. Також противники прем'єрства Саргсяна увірвалися до будівлі Громадського радіо. Правоохоронці застосували шумові гранати і сльозогінний газ проти учасників акцій протесту в Єревані.

17 квітня правляча Республіканська партія офіційно затвердила кандидатуру її керівника, екс-президента Саргсяна на посаді прем'єр-міністра країни. 16 квітня його кандидатуру висунула парламентська фракція партії. Під час протестів затримали 59 людей. 17 квітня поліція заявила, що звільнила усіх.

Акція протесту в Єревані триває з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою була змінена форма правління і країна замість президентської республіки стала Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр. 17 квітня парламент Вірменії обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. У той же день лідер опозиційної партії "Громадський договір" і голова парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної "оксамитової" революції.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Вірменії: прем'єр відмовився йти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути