Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2019 14:58

Прикраси на мільярд євро: у Німеччині пограбували музей

Прикраси на мільярд євро: у Німеччині пограбували музей
У Німеччині пограбували музей. Фото: bild.de

У німецькому Дрездені, 25 листопада близько 7 ранку невідомі пограбували музей старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння" (Grüne Gewölbe). Зловмисники проникли до музею, розташованому у Дрезденському замку. Про це йдеться у виданні Bild.

Загальна сума прикрас близько мільярда євро. Але поліція не називає офіційно обсяги збитків. Це пограбування назвали найбільшою крадіжкою творів мистецтва у післявоєнній історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща пригрозила Німеччині через "Північний потік-2"

За однією з версій, грабіжники підпалили електрощит під мостом Августа Сильного, який забезпечує електрикою "Зелене склепіння". Після цього злочинці пробралися до будівлі музею і винесли звідти колекцію прикрас.

"Зелене склепіння" має найбагатшу колекцію художніх коштовностей у Європі. Колишня князівська скарбниця Веттинів зберігає цінності періодів від Ренесансу до класицизму. На ньому виставлені золото і дорогоцінні камені, фарфор, твори мистецтва з бурштину і слонової кості, а також вишнева кісточка з вирізьбленими 185 обличчями.

20 серпня, в Києві в районі метро Осокорки у жінки з дитячої коляски вкрали мобільний телефон. Вона у той час оплачувала покупки в магазині.

Зараз ви читаєте новину «Прикраси на мільярд євро: у Німеччині пограбували музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути