вівторок, 05 січня 2021 15:27

Прихильник теорії змови спробував знищити 570 доз вакцини

Прихильник теорії змови спробував знищити 570 доз вакцини
Вакцина Moderna. Ілюстративне фото / Business Recorder

Американський 46-річний фармацевт минулого місяця спробував знищити 570 доз вакцини Moderna проти коронавірусу. Він виявився прихильником теорій змови. Вірив в небезпеку затвердженої в США вакцини.

Стівен Бранденбург витягнув 57 флаконів вакцини Moderna Covid-19, кожна з яких містить близько 10 доз, з холодильників "Медичного центру Аврора" в місті Графтон. Він їх залишив у теплі, бо вважав, що вони небезпечні, та можуть змінити ДНК людини. Про це пише Business Recorder.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США можна отримати вакцину від коронавірусу в супермаркеті

Вакцина Moderna і Pfizer-BioNTech засновані на технології, яка доставляє генетичну інформацію в людський організм, щоб допомогти тілу виробити антитіла проти коронавірусу. Експерти кажуть, що немає доказів, що вакцини змінюють людську ДНК. Мільйони людей вже щепилися цими вакцинами.

Вакцини вимагають низьких температур зберігання та їх можуть пошкодити чи знищити вищі температури. Бранденбург намагався двічі це зробити. Спочатку повідомив керівництву лікарні, що вакцини хтось випадково залишив у теплі, а пізніше визнав, що сам зробив це навмисно. Чоловік зізнався, що одного разу подав неохолоджені вакцини, які пізніше ввели 57 людям.

За словами керівництва лікарні, вакцинованим повідомили про це. Поки що немає доказів, що інертні вакцини завдали пацієнтам шкоди. Чоловіка звільнили. Лікарня повідомила про нього владу. Зокрема ФБР. Бранденбург заарештували.

"Бранденбург - визнаний прихильник теорій змови. Він казав слідчим, що, на його думку, вакцина проти Covid-19 небезпечна і може зашкодити людям і змінити їх ДНК", - йдеться в заяві поліції.

Звинувачення може бути зменшене, якщо виявлять, що вакцини, які зберігали за неналежних умов, усе ще можна використати. Чоловік перебуває в стресі через тривалий шлюборозлучний процес з дружиною, яка подала на одноосібну опіку над їхніми двома дітьми.

Чоловік постійно казав дружині, що світ руйнується, що уряд планує кібератаки, і планує відключити енергосистему. Бранденбурга звільнили під заставу і забрали в нього вогнепальну зброю.

Теорії змови щодо пандемії, а особливо щодо вакцин, поширені в соцмережах попри зусилля технологічних гігантів протидіяти. Влада і експерти заявляють, що така дезінформація - серйозна загроза для боротьби проти коронавірусу через відмову чи протидію людей вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Прихильник теорії змови спробував знищити 570 доз вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути