середа, 10 травня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин в День перемоги, ймовірно, публічно принизив Путіна – ISW

Пригожин в День перемоги, ймовірно, публічно принизив Путіна – ISW
9 травня в День перемоги з'явилося нове звернення "вагнерівця" Євгена Пригожина, у якому він згадує про "діда". Фото: скріншот з відео

Засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин, ймовірно, скористався святом Дня перемоги як можливістю висміяти президента Росії Володимира Путіна.

Також ватажок "вагнерівців" поставив під сумнів судження кремлівського диктатора. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни у новому звіті.

Під час обговорення дефіциту боєприпасів і майбутніх перспектив військ РФ в Україні, Пригожин згадав фігуру "щасливого діда". "Дід", зі слів Пригожина, "думає, що він хороший", але виявляється "повним мудаком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З-під Бахмута втекла мотострілецька бригада РФ

Пригожин також зазначив, що неназвані фігури повинні припинити красуватися на Красній пл. у Москві. Ймовірно, Пригожин мав на увазі Путіна, якого часто називають "бункерний дід", і керівництво міноборони РФ.

Аналітики зауважили, що і раніше Пригожин нападав на російських високопоставлених чиновників і офіцерів по іменах, але не робив цього проти Путіна.

Пригожин раніше намагався підвищити авторитет Путіна за допомогою подібних риторичних трюків.

4 травня Євген Пригожин опублікував відео, в якому показав ряди трупів "вагнерівців". Він обматюкав начальника російського генштабу Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу за відсутність снарядів у своїх бійців. "Де, с*ка, боєприпаси?", – запитав на відео ватажок "вагнерівців".

5 травня Пригожин у листі до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе "вагнерівців" з Бахмута з 10 травня. Позиції "вагнерівців" нібито передасть кадровим російським військовим

7 травня Пригожин повідомив, що його бойовики мають отримати боєприпаси від міноборони РФ для продовження бойових дій у Бахмуті.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин в День перемоги, ймовірно, публічно принизив Путіна – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути