четвер, 04 травня 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин не просто так заявив про "початок" контрнаступу ЗСУ – ISW

Пригожин не просто так заявив про "початок" контрнаступу ЗСУ – ISW
Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що контрнаступ українських військових вже почався. Фото: ТАСС

Керівник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин використовує повідомлення про український контрнаступ, щоб лобіювати посилення підтримки своєї ПВК.

Таким чином, ватажок "Вагнера" намагається отримати додаткову допомогу, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Пригожин заявив, що фланги "вагнерівців" прикривають російські повітряно-десантні війська, які знаходяться "не в найкращому стані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вже готує росіян до поразки у війні з Україною – ISW

Такий коментар є слабо завуальованою критикою міністерства оборони РФ та його здатності допомогти "Вагнеру" утримати Бахмут на Донеччині, вважають аналітики.

"Пригожин звинувачує міноборони в тому, що воно не в змозі стримати українські локальні контратаки в Бахмуті. Імовірно, він використовує цю заяву, щоб скористатися постійним занепокоєнням в російському інформаційному просторі щодо українського контрнаступу і лобіювати посилення підтримки ПВК "Вагнер" на тлі постійних прохань до міноборони РФ надати "Вагнеру" більше боєприпасів для наступу на Бахмут", – йдеться у звіті.

В ISW зазначають, що не виявили жодних додаткових доказів, які б підтверджували заяви Пригожина щодо українського контрнаступу. Аналітики не вважають, що він розпочався в районі Бахмута.

3 травня Євген Пригожин заявив, що контрнаступ українських військових вже почався. А найближчим часом може початися "активна фаза".

Зараз ви читаєте новину «Пригожин не просто так заявив про "початок" контрнаступу ЗСУ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути