четвер, 07 вересня 2017 12:29

Президент не указ: військові з Молдови приїхали на навчання НАТО в Україну

Президент не указ: військові з Молдови приїхали на навчання НАТО в Україну
Молдавани, попри заборону свого президента, приїхали в Україну на військові навчання НАТО / фото: Валерій Шмаков

Контингент армії Молдови в складі 57 військовослужбовців приїхав на військові навчання НАТО Rapid Trident 2017 в Україні.

Військові прибули, незважаючи на подвійну заборону з боку президента і головнокомандувача Ігоря Додона, передає "Радіо "Свобода".

Командир контингенту підполковник Александру Маркуца наголосив, що метою навчань є розвиток взаємодії військ, посилення обороноздатності і підтримка на міжнародній арені армії Молдови для її подальшої участі в миротворчих місіях.

4 вересня Ігор Додон, відомий проросійською позицією, заявив, що зупиняє чинність постанови уряду про спрямування військового контингенту на навчання як такої, що, на його думку, суперечить законодавству країни, до винесення остаточного рішення Конституційним судом Молдови.

Уранці цього ж дня проєвропейський уряд Молдови ухвалив постанову про спрямування військових на навчання. Всупереч попередній заяві президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Молдови визначився щодо Криму

Військові навчання Rapid Trident-2016:

Навчання Rapid Trident, у яких Молдова досі незмінно брала участь від 1996 року, відбуваються цього року на Яворівському полігоні у Львівській області в Україні з 7 до 23 вересня. В них планують взяти участь близько 1,8 ис. військовослужбовців із 14 країн – 11 членів НАТО і 3 країн-партнерів: України, Грузії і Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Президент не указ: військові з Молдови приїхали на навчання НАТО в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути