неділя, 25 квітня 2021 11:37

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку
Скріншот виступу Нікол Пашиняна / Сторінка Пашиняна в facebook

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подає у відставку для проведення в країні позачергових парламентських виборів. Вони заплановані на 20 червня.

Пашинян під час звернення до народу заявив, що подає у відставку. Це необхідно для проведення в країні позачергових парламентських виборів. Про це пише російський Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб Вірменії вимагає негайну відставку Пашиняна

"Для реалізації конституційних положень і через розпуск парламенту подаю у відставку. Я вважав важливим, щоб відставка відбулася саме нині, в День громадянина", - заявив Пашинян.

Він зазначив, що залишить за собою пост тимчасово виконуючого обов'язки глави уряду до виборів.

Позачергові парламентські вибори у Вірменії заплановані на 20 червня. Згідно з конституцією, розпуск парламенту можливий, якщо прем'єр піде у відставку, а парламент не зможе обрати нового главу уряду протягом двох тижнів.

Раніше Пашинян заявив, що якщо виборці на виборах підтвердять повноваження його партії, то уряд продовжить служити навіть краще, ніж раніше. Якщо ні, то віддасть владу тому, кого вибере народ.

Вірменська опозиція вимагає відставки Пашиняна з кінця минулого року, коли він підписав угоду про припинення вогню в Нагірному Карабаху. З новою силою політична криза розгорівся після того, як прем'єр звільнив першого заступника голови генштабу Тирана Хачатряна за те, що той висміяв слова глави уряду, що російські ракетні комплекси "Іскандер" під час війни не спрацювали. У відповідь генштаб зажадав відставки самого Пашиняна, який звинуватив військових в спробі перевороту і наполіг також на відставці глави генштабу Оніка Гаспаряна.

У березні Пашинян заявляв, що має намір ініціювати конституційні поправки, в результаті яких країна може перейти до напівпрезидентської форми правління.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути