Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2022 10:56

Працівники Twitter масово залишають компанію після ультиматуму Маска – ЗМІ

Працівники Twitter масово залишають компанію після ультиматуму Маска – ЗМІ
Ілон Маск визначив 17 листопада як крайній термін, коли кожен зі співробітників Тwitte мусить вирішити, чи залишиться в компанії. Фото: eastnews.ua

Сотні співробітників соціальної мережі Twitter масово звільняються.

Причиною такого рішення став ультиматум нового власника Ілона Маска про те, що вони повинні або погодитися на "довгі години роботи з високою інтенсивністю" або звільниться, пише Reuters.

Працівники пройшли опитування Blind, яке перевіряє їх за робочими адресами електронної пошти та дозволяє анонімно ділитися інформацією. Згідно з результатами, 42% зі 180 осіб обрали відповідь звільнення з компанії. Чверть заявили, що вирішили залишитись "неохоче". Лише 7% учасників опитування заявили, що натиснули "так".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден натякнув, що Маска потрібно взяти під пильний контроль

За даними видання, Маск зустрічався з деякими провідними співробітниками, аби переконати їх залишитися.

За словами двох джерел, компанія повідомила співробітників, що закриє свої офіси та обмежить доступ до перепусток до понеділка, 21 листопада. Одне з джерел повідомило, що працівники служби безпеки почали виганяти співробітників з офісу увечері 17 листопада.

Тоді ж Маск написав у Twitter, що його не турбує звільнення, оскільки "найкращі люди залишаються". Мільярдер на тлі потоку відставок також додав, що Twitter досяг "рекордного рівня використання", не уточнивши деталей.

16 листопада Ілон Маск дав співробітникам Twitter трохи менш як 36 год., аби вони визначилися щодо подальшого перебування в компанії. Він відправив працівникам електронний лист.

У ньому співробітникам пропонувалося натиснути "так", якщо вони хочуть залишитися. Ті, хто не відповість до кінця робочого дня 17 листопада, вважатимуться звільненими і отримають тримісячну вихідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Twitter масово залишають компанію після ультиматуму Маска – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути